DIVERSE

DESPRE INCENDII: Dezastrele sunt o scuză pentru a ne minți și constrânge!

DESPRE INCENDII: Dezastrele sunt o scuză pentru a ne minți și constrânge!

Expertul danez Bjorn Lomborg, deși nu este un negaționist, dărâmă alarmismul cu ”planeta în flăcări” și evenimentele meteorologice extreme. 

Avansarea unei suspiciuni: bombardarea noastră cu mesaje înspăimântătoare servește la impunerea unor măsuri care ne vor sărăci.

Bjorn Lomborg este un ecologist sceptic: nu neagă că schimbările climatice sunt în curs sau chiar că omul are o oarecare responsabilitate pentru încălzirea globală, dar este convins că catastrofele prezise de ziare și TV sunt în mare măsură exagerări. 

De ani de zile se ocupă de aceste probleme și a scris mai multe cărți care au zguduit comunitatea științifică. 

Unii l-au atacat, alții l-au apărat. Desigur, pentru cei care sunt dispuși să creadă că lumea este în flăcări și că sunt câțiva ani pentru a o salva, după care toată omenirea se va stinge, tezele lui și datele pe care le aduce când scrie despre ele, sunt foarte simplu o mare problemă, pentru că demontează narațiunea situației de urgență.

În urmă cu două zile, Lomborg, care a condus institutul de evaluare de mediu al guvernului danez, a scris un articol în Wall Street Journal în care prezintă numerele care au demolat apocalipsa climatică! 

Pe baza unei investigații a New York Times asupra devastării provocate de incendiile care au izbucnit în multe colțuri ale planetei, Lomborg a vrut să stabilească dacă lumea riscă cu adevărat să fie arsă pe rug din cauza supraîncălzirii

EI BINE, RĂSPUNSUL ESTE NU. 

Poveștile din iad spuse de unele ziare sunt doar o sugestie. Cum poate fi atât de sigur Lomborg? 

Pur și simplu s-a dus să citească rapoartele de la Global Wildfire Information System, care monitorizează incendiile înregistrate în întreaga lume. 

Rezultatul pe care l-a raportat în articolul său: este adevărat că în America s-au pierdut zone importante, dar o mare parte din restul globului a văzut mai puține păduri în fum decât în ​​anii precedenți. 

La nivel global, a explicat el pe paginile ”Bibliei financiare americane”, rapoartele institutului au arătat că între 2012 și 2022 suprafețele arse au scăzut, rezultând niveluri mai scăzute de poluare cu fum în aer. 

INCENDII

De fapt, în timp ce ziarele au tras un semnal de alarmă cu privire la incendiile din Australia, cu titluri precum Apocalypse now, datele satelitare au arătat că flăcările au devorat o porțiune din teritoriu în două state, în celelalte situația era în contrast față de perioadele precedente. 

Lomborg scrie: World Wildlife Fund a pus accentul pe numeroasele animale care au murit în flăcări în Australia, fără a spune totuși că în acel an a existat un nivel minim de victime în comparație cu anii precedenți. 

Pe scurt, lumea nu este în flăcări și a crede că singura soluție de reducere a incendiilor constă în accelerarea politicilor climatice este, potrivit ecologistului sceptic, stânjenitor pentru că, am avut dovada asta recent și în Italia, cea mai mare parte a incendiile se datorează unei gestionări proaste a terenurilor. 

Anul trecut, explică Lomborg, au fost mai puține incendii în America decât au fost în anii 1930 și probabil doar o zecime din cele înregistrate în secolul al XX-lea.

Același argument, potrivit protestatarului alarmelor climatice, poate fi extins la uragane, al căror număr a scăzut ușor din 1980. 

Și aceleași considerații s-ar putea face și pentru unele specii considerate până de curând dispărute, precum urșii polari, care în loc să dispară, au fost mai mulți ca niciodată în ultima jumătate de secol.

Deci de ce atât de mult alarmism dacă datele spun ceva care cu siguranță nu sugerează o urgență? 

Lomborg nu are nicio îndoială: din moment ce majoritatea locuitorilor Pământului nu sunt dispuși să susțină politicile climatice foarte costisitoare propuse de activiștii și politicienii verzi, oamenii trebuie să fie convinși să se adapteze la schimbări folosind frica.

„Titulele supraîncălzite despre Armaghedonul climatic sunt o încercare de a ne speria să sprijinim măsurile pe care oricum vor să le impună”.

Credeți că punctul lui de vedere este excesiv, presupunând existența unui Mare Moș care inspiră o campanie pentru a ne determina să facem ceva ce nu intenționăm să facem din cauza costurilor excesive? 

Ei bine, nu cred în conspirații și nici măcar în teoria Marelui Bătrân care inspiră totul, terorism, cum ar fi pandemia sau urgența climatică. 

Dar este și adevărat că lumea, fiind populată de mulți proști care înghit fiecare minciună, este animată de mulți bătrâni care se consideră superiori masei și vor să-i oblige pe oameni să se adapteze la directivele lor. 

Nu stiu voi, dar mi-a venit in minte interviul cu Giuliano Amato, din Italia, de acum cateva zile, un om pentru toate anotimpurile.

Ce a mărturisit fostul premier al Italiei prezent pe scena politică timp de cincizeci de ani? 

Că a fost necesar să-i forțezi pe italieni, de fapt pe europeni, să accepte directivele Europei privind tranziția ecologică, sub amenințarea de dispariție a planetei! 

Iată cine inspiră și de ce titlurile ziarelor și știrilor din ultima vreme!

Sursa: laverita.info 

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).