În primul trimestru în zona euro s-a înregistrat cea mai drastică înăsprire a condițiilor de acordare a creditului bancar din 2011 încoace, când a intervenit criza datoriei publice, iar în primele trei luni ale acestui an cererea de credite ipotecare de către gospodării a înregistrat cea mai grea prăbușire de acum douăzeci de ani.
Banca Centrală Europeană notează acest lucru în buletinul economic.
„Băncile au raportat o scădere bruscă a cererii de împrumuturi de la întreprinderi și gospodării”, se arată în document.
Înăsprirea a fost determinată în special de creșterea ratelor dobânzilor efectuată chiar de BCE.
------------------
Această politică de creștere continuă a ratelor dobânzilor de către BCE, sub pretextul luptei împotriva inflației, este deja dovedit și recunoscut chiar de ei ca o politică monetară falimentară!
Oare care este adevăratul scop al acestor creșteri? Nu cred că este de mirare dacă acum avem aceste rezultate după toate aceste creșteri. Acestea sunt doar consecințele politicii monetare duse de către BCE!
Sunt multe familii care se află în dificultatea de a mai plăti ratele la creditele luate pentru achiziționarea unei case, evident că cei care ar dori să cumpere acum analizează mult până să facă acest pas în condițiile dobânzilor actuale!
Sursa: lindependente.online
Adaugă comentariu