Gigantul farmaceutic Pfizer nu a finalizat studiile clinice randomizate privind efectele vaccinului anti-Covid asupra femeilor însărcinate și care alăptează și, prin urmare, nu are suficiente date pentru a putea considera că medicamentul este sigur în timpul sarcinii.
Această concluzie reiese dintr-o anchetă realizată de jurnalista de investigație australiană Maryanne Demasi, care a interogat direct reprezentanții Pfizer.
Compania a explicat că nu a putut încheia studiile din cauza lipsei de voluntari, dar, în ciuda acestui fapt, medicamentul a fost însă recomandat de către agențiile de reglementare a medicamentelor, europeană EMA și FDA din SUA, care erau, de asemenea, conștienți de faptul că lipseau date pentru a putea recomanda vaccinul.
Pfizer, de fapt, a recunoscut că Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente și Agenția Europeană pentru Medicamente erau conștiente de faptul că compania nu desfășura studii „deoarece numărul femeilor participante a fost foarte scăzut”.
Dar acesta nu este singurul motiv pentru care Pfizer a oprit studiile clinice: gigantul însuși, de fapt, a explicat într-un e-mail trimis lui Demasi, că continuarea studiilor nu mai are sens, deoarece agențiile de reglementare au garantat deja atât ginecologilor, cât și pacienților siguranța vaccinării ARNm:
„Acest studiu a fost promovat înainte de disponibilitatea sau recomandarea pentru vaccinarea COVID-19 la femeile însărcinate.
Situația s-a schimbat în 2021, deoarece vaccinurile COVID-19 au fost recomandate de organismele de recomandare aplicabile (de exemplu, ACIP în SUA) pentru femeile însărcinate din toate țările participante/planificate și, ca urmare, rata de înscriere a scăzut semnificativ.
Odată cu scăderea numărului de înscrieri, studiul a avut o dimensiune insuficientă a eșantionului pentru a evalua obiectivul principal al imunogenității și continuarea acestui studiu controlat cu placebo nu mai putea fi justificată din cauza recomandărilor globale”, se arată în e-mail.
Înainte de lansarea studiilor randomizate nefinalizate, anunțate de Pfizer în 2021, compania studiase efectul serului doar asupra femelelor șobolan gestante, conform unei cereri de acces la documentele prezentate autorității de reglementare a medicamentelor australian în 2021.
Animalele implicate în studiu au fost doar 44: jumătate au fost injectați cu medicamentul ARNm și jumătate cu placebo.
Pe baza rezultatelor studiului a fost posibil să se detecteze că:
„vaccinul a dus la o dublare semnificativă statistic a pierderii fetale (9,77% în grupul tratat cu ARNm și 4,09% în cel care primise placebo), dar Pfizer a concluzionat că diferența dintre cele două grupuri nu era semnificativă din punct de vedere biologic”, scrie Demasi după vizualizarea documentației.
Cercetătorul de politici publice de la Universitatea Johns Hopkins, Marty Makary, a cerut să fie furnizate cel puțin date din experimentul efectuat pe 349 de femei voluntare, în ciuda dimensiunii mici a eșantionului:
„Ar trebui să spună ceva, au datoria morală să vorbească. Iată-ne, 18 luni mai târziu, rezultatele acelor 349 de femei nu au fost niciodată făcute publice”, a protestat cercetătorul.
El a adăugat în continuare că:
„L-au recomandat femeilor însărcinate cu date zero. Și poate de aceea Pfizer a oprit studiul. Efectuarea unui studiu va arăta probabil că nu există nici un beneficiu la femeile însărcinate”.
La o examinare mai atentă, poziția agențiilor de reglementare a medicamentelor este și mai serioasă decât cea a Pfizer, întrucât EMA și FDA, a căror sarcină este tocmai supravegherea siguranței medicamentelor și a studiilor efectuate asupra acestora, au autorizat și recomandat serul femeilor însărcinate și care alăptează, în ciuda faptului că starea de testare a fost extrem de incompletă.
Pfizer, pe de altă parte, nu a recomandat niciodată vaccinarea acestui grup de populație pentru că nu avea suficiente date.
Concluzia este, așadar, că milioane de viitoare mame au acționat fără să știe, ca cobai, pentru un medicament care este încă testat și unele dintre ele ar putea chiar să fi suferit efecte adverse în urma inoculării.
Deci nu testăm dar aprobăm, apoi sancționăm pe cei care se îndoiesc, pe bună dreptate, de siguranța acestui ser!
Este incredibil ce vremuri trăim, când produsele farmaceutice sunt testate direct pe populația globală fără studiile prealabile și absolut necesare care să ateste siguranța utilizării acestor produse experimentale!
Noi ne întrebăm unde sunt acum acei fact-chekeri care au cenzurat la greu, și continuă să o fac, pe toți specialiștii care nu erau de acord cu vaccinarea, în general și nu doar la gravide, cu acest ser experimental, fără o atentă experimentare înainte de aprobarea acestei noi tehnologii ARNm?
Sursa: https://www.lindipendente.online
Alte surse:
https://maryannedemasi.substack.com/p/exclusive-whatever-happened-to-pfizers
https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04754594
https://www.judicialwatch.org/mrna-test-rats-born-with-skeletal-deformations/
Adaugă comentariu