Multe dintre statele UE sunt împotriva lui Viktor Orbán. Aproximativ 15 state UE s-au alăturat procesului introdus de Comisia Europeană împotriva Ungariei, privind o lege aprobată de Parlamentul de la Budapesta în iunie 2021 privind protecția copiilor.
La cel mai mare caz de încălcare a drepturilor omului adus vreodată Curții de Justiție a Uniunii Europene va fi Belgia, Luxemburg, Țările de Jos, Portugalia, Austria, Irlanda, Danemarca, Malta, Spania, Suedia, Finlanda, Slovenia, Franța, Germania și Grecia, care vor acționa ca terți împreună cu Parlamentul European.
Pentru a se alătura cauzei, a mai fost timp până pe 6 aprilie: statul italian este singurul dintre cei mari din Europa care nu apare pe această listă!
Legea maghiară din punctul de vedere al țărilor Uniunii, prezentată Parlamentului de Fidesz, partidul lui Viktor Orbán, își găsește accentul în lupta împotriva „ promovării homosexualității ” și ia forma interzicerii prelegerilor, filmelor și cărților Lgbt pentru cei sub 18 ani.
„Pentru a garanta protecția drepturilor copiilor, se arată în text, pornografia și conținuturile care descriu sexualitatea ca un scop în sine sau care promovează abaterea de la identitatea de gen, reatribuirea de gen și homosexualitatea nu trebuie să fie puse la dispoziția persoanelor sub vârsta de optsprezece ani”.
Promotorii au încadrat inițiativa legislativă ca o piesă a unui program funcțional de protejare a copiilor și adolescenților de pedofilie.
În plus, prevederea spune că lecțiile de educație sexuală „nu ar trebui să aibă ca scop promovarea segregării de gen, a schimbării de gen sau a homosexualității”.
„Acest proiect de lege maghiar este o rușine”, a comentat președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen.
„Această lege discriminează în mod clar oamenii pe baza orientării lor sexuale și contravine tuturor valorilor fundamentale ale Uniunii Europene:
- demnitatea umană,
- egalitatea și
- drepturile fundamentale ale omului.
Deci nu vom face compromisuri cu privire la aceste principii”, a mai adăugat aceasta!
În iulie 2021, Comisia a deschis o procedură de încălcare a dreptului comunitar împotriva Ungariei, care, potrivit Bruxelles-ului, nu a oferit răspunsuri satisfăcătoare.
Și că, mai presus de toate, și-a menținut poziția asupra conținutului legii, care nu a fost retrasă sau modificată .
Prin urmare, în iulie anul trecut, Comisia a luat măsuri, lansând o acțiune în justiție în fața Curții Europene de Justiție (CEJ), organism care poate impune modificări în legislația națională a statelor membre.
„Vom lupta pentru protecția copilului, pentru protecția copiilor maghiari, indiferent de câte țări decid să se alăture cazului în curs împotriva noastră”, a contraatacat Péter Futsal Szijjártó, ministrul de externe al Ungariei .
Potrivit reclamanților, legea maghiară încalcă în mod expres directivele privind serviciile pe piața internă și mass-media audiovizuală, Carta drepturilor fundamentale a UE și articolul 2 din Tratatul UE, care se concentrează pe respectarea drepturilor omului și principiul nediscriminării.
Nu știu cui ar trebui să-i fie rușine, celor care promovează și impun o politică LGBT (care este o minoritate), prin manuale școlare și tot felul de clipuri în mass-media, sau celor care încearcă să nu facă parte din această nebunie impusă țărilor membre de la Bruxelles, de această mână de dregători, aleși vezi doamne de către noi!
Sursa: lindependente.online
Adaugă comentariu