Știri Externe

ITALIA: Datele despre consumul electric dezmint farsa cultului crizei climatice!

ITALIA: Datele despre consumul electric dezmint farsa cultului crizei climatice!

Valul de căldură este urmat de o scădere a temperaturilor în nord, cu furtuni violente de grindină în regiunea Veneto. 

Circul apocalipsei este vina omului. Păcat că Terna certifică un iunie mai rece de 2,3 grade decât în ​​2022!

Există unul în fiecare zi. În sensul că, datorită căldurii, nu trec douăzeci și patru de ore fără ca un ecologist să apară la televizor să ne dea lecții de comportament ecologic. 

Ieri mi s-a întâmplat să o ascult pe Miriam Falco, o simpatică activistă Last Generation, o mișcare care protestează degradând monumente și blocând mașini pe marile drumuri. 

Deranjată de vârfurile de căldură semnalate de coloana de mercur din Sardinia și de grindina de mărimea mingilor de tenis căzute în regiunea Veneto, în studioul Canale 5 tânăra a început să țipe pentru a împiedica alți oaspeți să-și termine raționamentul. 

Să o încălzească atât de mult (trebuie spus) au fost niște nedumeriri cu privire la cauzele evenimentelor atmosferice. 

Totuși, ea, neavând îndoieli cu privire la responsabilități, a mers direct, legând grindina cu scăderea producției de vin. 

Te întrebi ce legătură au cei doi factori cu asta? Răspunsul este ușor: ”bombele” de grindină căzute în Veneto au afectat și zona de producție de prosecco și de aici și raționamentul privind dispariția iminentă a sticlelor relative de pe masă.

Ceea ce este izbitor în aceste intervenții sunt prognozele catastrofale și sigure. 

Pentru Miriam Falcosi și alții ca ea, nu există niciun motiv să nu credem că viile noastre se usucă și că în curând nici nu vom mai putea ridica paharul pentru o urare de noroc bun. 

Așa cum nu poate exista nicio îndoială că grindina este direct legată de schimbările climatice. 

„Nu vedeți?” a țipat fata, avertizându-ne despre apocalipsă. 

Acum, recent am niște probleme de vedere și de fapt îmi pun ochelarii să citesc. Totuși, când vine vorba de urare cu un pahar de vin, nu numai că nu am avut niciodată probleme, dar nici măcar nu am găsit un producător de vin care să se plângă de deficitul de materie primă. 

Și să spun că, venind din Franciacorta, cunosc câțiva vinificatori. De teamă că am scăpat ceva însă, am încercat să arunc o privire pe tabelele de pe hectolitrii de vin produși la noi. 

Dacă luăm ultimii zece ani, producția în Italia a trecut de la 38 de milioane de hectolitri la 54 și a crescut cu 6% în ultimul an. 

Așadar, alarma activistului ”Ultima Generație” nu este doar nefondată, ci este și o prostie, întrucât vinul italian nu este în pericol de a dispărea nici de pe mesele noastre, nici de pe cele ale principalelor țări străine, care ne văd printre primii exportatori și, mai mult, în ascensiune.

Dar dacă nu există pericol de dispariție a podgoriilor noastre, nu există nici măcar o alarmă de grindină. 

Fenomene extreme precum cel înregistrat în Veneto au existat dintotdeauna, dovadă fiind că de mai bine de o sută de ani companiile de asigurări oferă fermierilor polițe pentru a se proteja de daunele provocate de grindină, un risc real pentru cei care cultivă podgorii. 

Dar apoi, ca să realizezi că gheața de mărimea unei mingi de tenis nu fac excepție, citește doar Mario Giuliacci, care a fost timp de ani de zile meteorologul la postul italian TG5. 

Pe site-ul său povestește toate recordurile de grindină, începând de la blocul de gheață în formă de dovleac care cântărește un kilogram și douăzeci de grame care a căzut în 1986 în Bangladesh, până la furtuna record înregistrată în Khericho, Kenya, unde grindină în medie 50 de zile pe an (dar în 1965 erau 113 zile). 

În 1984, München, Germania, a fost lovit de o furtună de gheață care a rănit 400 de oameni și a deteriorat 70.000 de case și 190 de avioane gata să decoleze pe pista aeroportului.

În 1999, în Sydney, Australia, furtuna a durat o oră și, în final, au fost pagube de trei miliarde de dolari. 

Giuliacci nu este suficient? Ei bine, fără a lua volume universitare, citește Focus, care amintește de cei 20.000 de oameni evacuați în Canada, cei 246 de morți din India, circumferința maximă a unei bucăți de gheață a fost de 46 de centimetri în Aurora. 

Sau aruncați o privire la Centrometeo, care amintește de furtuna de grindină excepțională din 1997, care a lovit Parma și Emilia.

Pe scurt, dintotdeauna au existat fenomene extreme și o furtună de grindină nu este suficientă pentru a susține că chiar și cuburile de gheață sunt rezultatul schimbărilor climatice. 

Așa cum pagubele viilor cauzate de vremea rea ​​nu sunt suficiente pentru a declanșa alarme întâmplătoare, vorbind despre dispariția iminentă a producției de vin. 

Nimeni nu neagă că în ultimele decenii s-a înregistrat o creștere a temperaturilor medii, dar a spune că lumea explodează și că este puțin timp pentru a preveni nu are nicio legătură cu știința, dar dacă ceva mi se pare că sunt argumente de cult. 

De fapt, cu cât vorbesc mai mult, cu atât îți dai seama că tinerii de ultimă generație sunt obsedați.

Odată, generațiile care i-au precedat au vrut să facă revoluția cu libretul roșu a lui Mao. 

Astăzi, băieții ca Miriam Falco vor să facă o revoluție, dar au înlocuit broșura roșie cu cea verde. 

Dar mereu plecăm de acolo, de la dorința de a impune o dictatură. Mai întâi comunist, acum ecologist. Este noul crez.

PS. Să vedem datele companiei Terna, care administrează rețeaua electrică, date publicității ieri despre consumul de energie electrică în Italia:

în luna iunie a acestui an, au fost utilizate cu 1,3 Twh mai puțin față de aceeași lună din 2022. 

De ce? Poate italienii au plecat în vacanță și au stins lumina? Nimic din toate astea. 

Datorită unei temperaturi medii lunare mai scăzute cu 2,3 ​​grade, aparatele de aer condiționat au rămas oprite. 

Și acum cum le explicăm eco - bolnavilor că lumea, sau cel puțin Italia, nu arde din cauza căldurii prea mari?

Sursa: laverita.info

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).